פרשנות לשיר: שירת הסטיקר - הדג נחש
בעמוד זה תמצאו ניתוח ופרשנות של השיר
לחן:
שאנן סטריט, גיא מרגלית, אמיר בן עמי, משה אסרף, דודוש קלמס, יאיא כהן אהרונוב ושלומי אלון
תקציר
השיר עוסק במתח הפוליטי והחברתי בישראל, ומתאר את הקונפליקטים בין תפיסות שונות לגבי שלום, ביטחון, ויחסים עם הערבים. הוא מבטא עמדות קיצוניות משני צדי המפה הפוליטית, ומציג ביקורת על המצב הקיים ועל הפוליטיקאים. השיר משלב סיסמאות פוליטיות, אמירות דתיות, וקריאות לפעולה, ומביע תחושת ייאוש ותסכול מהמצב הנוכחי.
נושא
המתח הפוליטי והחברתי בישראל, שלום וביטחון, יחסים עם הערבים, ביקורת פוליטית
ניתוח מילות השיר
1
בית
תוכן:
דור שלם דורש שלום תנו לצה"ל לנצח עם חזק עושה שלום תנו לצה"ל לכסח אין שלום עם ערבים אל תתנו להם רובים קרבי זה הכי אחי גיוס לכולם, פטור לכולם אין שום ייאוש בעולם יה יש"ע זה כאן נ נחמן מאומן no fear, משיח בעיר אין ערבים אין פיגועים בג"ץ מסכן יהודים העם עם הגולן העם עם הטרנספר (טסט בירכא) חבר, אתה חסר הקדוש ברוך הוא אנחנו בוחרים בך (בחירה ישירה זה רע) הקדוש ברוך הוא אנחנו קנאים לך (ימותו הקנאים)
ניתוח:
הבית הראשון מציג עמדות פוליטיות ימניות קיצוניות, עם קריאות לתמיכה בצה"ל ובפעולות צבאיות, התנגדות לשלום עם הערבים, ותמיכה בטרנספר. יש בו גם התייחסות לדת ולמשיח, וביקורת על בג"ץ. השימוש בסיסמאות וביטויים חוזרים מדגיש את המסרים הפוליטיים והדתיים.
2
פזמון
תוכן:
כמה רוע (כמה רוע רוע) אפשר לבלוע (אפשר לבלוע לוע) אבא תרחם אבא תרחם קוראים לי נחמן ואני מגמ מגמגם כמה רוע (כמה רוע רוע) אפשר לבלוע (אפשר לבלוע לוע) אבא תרחם אבא תרחם ברוך השם אני נושם ולכן
ניתוח:
הפזמון מבטא תחושת ייאוש ותסכול מהמצב הקיים, עם קריאה לרחמים מאלוהים. השימוש בשם 'נחמן' יכול לרמוז על רבי נחמן מברסלב, דמות מרכזית בחסידות ברסלב, והגמגום יכול לסמל חוסר יכולת לבטא את הכאב והסבל.
3
בית
תוכן:
מדינת הלכה - הלכה המדינה מי שנולד הרוויח יחי המלך המשיח יש לי בטחון בשלום של שרון חברון מאז ולתמיד ומי שלא נולד הפסיד חברון עיר האבות שלום טרנספר כהנא צדק CNN משקר צריך מנהיג חזק סחתין על השלום, תודה על הבטחון אין לנו ילדים למלחמות מיותרות השמאל עוזר לערבים ביבי טוב ליהודים פושעי אוסלו לדין אנחנו כאן הם שם אחים לא מפקירים עקירת ישובים מפלגת את העם מוות לבוגדים תנו לחיות לחיות מוות לערכים
ניתוח:
הבית השני ממשיך את הקו הפוליטי הימני הקיצוני, עם קריאות להחזרת חברון ולטרנספר, ותמיכה במנהיג חזק. יש בו ביקורת על השמאל ועל הסכמי אוסלו, ותמיכה בבנימין נתניהו. הקריאות למוות לבוגדים ולערכים מבטאות תחושת קיצוניות וייאוש.
4
פזמון
תוכן:
כמה רוע (כמה רוע רוע) אפשר לבלוע (אפשר לבלוע לוע) אבא תרחם אבא תרחם קוראים לי נחמן ואני מגמ מגמגם כמה רוע (כמה רוע רוע) אפשר לבלוע (אפשר לבלוע לוע) אבא תרחם אבא תרחם ברוך השם אני נושם ולכן
ניתוח:
הפזמון חוזר ומדגיש את תחושת הייאוש והתסכול, עם קריאה לרחמים מאלוהים והדגשת הכאב והסבל.
5
בית
תוכן:
לחסל, להרוג, לגרש, להטעות להדביר, להסגיר, עונש מוות, NO FEAR להשמיד, להכחיד, למגר, לבער הכל בגללך, חבר
ניתוח:
הבית האחרון מציג קריאות לאלימות ולהשמדת האויבים, עם תחושת חוסר פחד ונחישות. הוא מבטא את הקיצוניות והייאוש שבשיר, ואת הקריאה לפעולה אלימה.
שירים קשורים