פרשנות לשיר: השלמה - מתנאל אסייג

בעמוד זה תמצאו ניתוח ופרשנות של השיר

מילים ולחן: מתנאל אסייג

תכנים נוספים לשיר זה

הודפס מאתר www.Nagnu.co.il

תקציר

השיר עוסק בהרהורים על העבר, על טעויות שנעשו ועל הצורך להשתנות ולהשלים עם מה שקרה. הדובר מתאר את התחושות של חרטה והבנה של פעולותיו בעבר, ומדגיש את החשיבות של לא לתרץ תירוצים ולפעול בצורה אחראית יותר בהווה ובעתיד.

נושא

חרטה, שינוי, השלמה, אחריות

ניתוח מילות השיר

1
בית

תוכן:

איך חשבנו שלהיות איש רגיל פשוט זה לא נורמאלי או לנסות להבין את האחר יכול להיות זה רע לי כמה אטומים היינו כשביקשו כתף תומכת חושב המון על הרגע שבו החלטנו להשתנות מבחוץ וגם קצת מבפנים משתדלים היום לא לגרוף עוד תירוצים בלי תירוצים

ניתוח:

בבית זה הדובר מתאר את התחושות של חרטה על כך שבעבר הוא וחבריו לא הבינו את החשיבות של להיות אדם רגיל ולהבין את האחר. הוא מציין את האטימות שהייתה להם כשאחרים ביקשו תמיכה, ומדגיש את הרגע שבו החליטו להשתנות ולהיות אחראיים יותר. הדובר מדגיש את הצורך להפסיק לתרץ תירוצים.
2
פזמון

תוכן:

השלמה עם כל מה שקרה בלי לחקור למה? איך ומה שראינו לא העזנו לדפוק על השולחן לדפוק על השולחן או למחות או לבכות

ניתוח:

הפזמון מדגיש את הצורך בהשלמה עם מה שקרה בעבר, בלי לחקור את הסיבות והנסיבות. הדובר מציין את חוסר האומץ שהיה להם לפעול או למחות על מה שראו, ומדגיש את הצורך להפסיק לתרץ תירוצים.
3
בית

תוכן:

בסיפור שנקרא חיים לקחנו כמה דפים אותם סידרנו איך שבא לנו וללא כל כוונה גם קצת השחתנו ולא מזמן נזכרנו התחרטנו על כל אותם ימים איך חשבנו שאנחנו מנהלים פה את הזמנים עכשיו משתדלים גם כשקשה לפעמים לא לגרוף היום עוד תירוצים בלי תירוצים

ניתוח:

בבית זה הדובר מתאר את החיים כסיפור שבו הם סידרו את הדפים כרצונם, ולעיתים גם השחיתו אותם. הוא מציין את החרטה על הימים שבהם חשבו שהם מנהלים את הזמנים, ומדגיש את המאמץ להפסיק לתרץ תירוצים גם כשקשה.
4
פזמון

תוכן:

השלמה עם כל מה שקרה בלי לחקור למה? איך ומה שראינו לא העזנו לדפוק על השולחן לדפוק על השולחן

ניתוח:

הפזמון חוזר על עצמו ומדגיש שוב את הצורך בהשלמה עם מה שקרה בעבר, בלי לחקור את הסיבות והנסיבות. הדובר מציין את חוסר האומץ שהיה להם לפעול או למחות על מה שראו.
5
פזמון

תוכן:

השלמה עם כל מה שקרה בלי לחקור למה? איך ומה שראינו לא העזנו לדפוק על השולחן לדפוק על השולחן או למחות בלי תירוצים

ניתוח:

הפזמון חוזר שוב ומדגיש את הצורך בהשלמה עם מה שקרה בעבר, בלי לחקור את הסיבות והנסיבות. הדובר מציין את חוסר האומץ שהיה להם לפעול או למחות על מה שראו, ומדגיש את הצורך להפסיק לתרץ תירוצים.
שירים קשורים